Green
business
Blog

FESTIVALI I KATËRT I GJELBËR I KOSOVËS

Edicioni i katërt i Festivalit të Gjelbër 2019_ Raporti i ngjarjes

Festivali i Katërt i Gjelbër – Pavijoni i Gjelbër

Në Pavilionin e Gjelbër, 47 kompani shfaqen produktet e tyre për publikun të përfshira në energjinë e ripërtëritshme, energjinë efiçiente Read more »

Festivali i Katërt i Gjelbër – Aktivitetet Paralele

Në kuadër të Pavilionit të Gjelbër ishin të përfshira edhe “Aktivitetet Paralele” për të ngritur ndërgjegjësimin dhe angazhimin e publikut Read more »

Festivali i katërt i Gjelbër – Forumet

Forumet e Gjelbra, të edicionit të katërt të Festivalit të Gjelbër u organizuan më qëllim të diskutimit dhe adresimit të Read more »

Përmbyllet java e parë e trajnimit për dizajnimin dhe instalimin e sistemeve FV

Java e parë e trajnimit për dizjanimin dhe instalimin e sistemeve fotovoltaike (FV) filloi më 03 qershor dhe u përfundoi Read more »

Komuna e Vushtrrisë drejt hapave për një qytet ekologjik

Komuna e Vushtrrisë me përkrahjen financiare prej donatorëve të ndryshëm, është duke zhvilluar reforma në fushën e menaxhimit të mbeturinave Read more »

Haradinaj Kërkon Pezullimin e Procedurave Për Ndërtimin e Hidrocentralit në Lumbardh

Projekti për ndërtimin e hidrocentralit në rrjedhën e lumit “Lumbardhi” nga “KelKos-Energy Peja” është kundërshtuar nga qytetarë dhe aktivistë të Read more »

Kryetari i Komunës së Pejës Kundër Ndërtimit të Hidrocentraleve në Rrjedhën e Lumbardhit

Pas lajmit se investitori “KelKos-Energy Peja SH.P.K” përmbushi kriteret teknike për investimin e 97 milionë eurove në Komunën e Pejës Read more »

Edhe Dy Investitorë Strategjik Përmbushin Kriteret Teknike, Planifikojnë Investimin e 225 Milionë Eurove

Sot u mbajt takimi i radhës i Komisionit Ndërministror për Investime Strategjike, ku u shqyrtuan kërkesat e dy investitorëve strategjikë Read more »

Rritet shitja e veturave elektrike në Evropë për 47%

Sipas raportit të JATO Dynamics i cili analizon tregun e veturave tregon që viti 2018 ishte viti me shitjet më Read more »

Mungesa e Udhëzimit Krijon Pengesë në Tregun Residencial të FV në Shqipëri

Në vitin 2017, Kuvendi i Shqipërisë miratoi ligjin për përdorimin e energjisë nga burimet e rinovueshme. Ky ligj ka për Read more »

SOWI Kosova Planifikon të Instaloj 105 MW Turbina të Erës

Ndërmarrja e përbashkët gjermano-kosovare SOWI Kosova ka njoftuar se planifikon të investoj €169 milionë për instalimin e 30 turbinave me Read more »

Kosova Lanson Fondin për Efiçiencë të Energjisë

Kosova bëhet vendi i parë në Ballkanin Perëndimor me fond për efiçiencë të energjisë. Fondi i Efiçiencës së Energjisë është Read more »

2021, Fundi i Produkteve Plastike me një Përdorim në BE

Evropa dëshiron të udhëheqë luftën kundër ndotjes nga plastika. Më 18 janar, shtetet anëtare të BE-së konfirmuan marrëveshjen e përkohshme Read more »

MMPH dhe GIZ – Projekt për kthimin e shisheve të plastikës, qelqit dhe kanaçeve

Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi, së bashku me sekretarin, Arben Çitaku dhe këshilltarët politik janë takuar me Read more »

Festivali i Tretë i Gjelbër – Pavijoni i Gjelbër

Edicioni i tretë i Festivalit të Gjelbër është mbajtur nga data 19 deri më datën 21 shtator 2018. Këtë vit, Read more »

Festivali i Tretë i Gjelbër – Forumet

Qëllimi kryesor i Festivalit të Gjelbër është (i) promovimin e rritjes së tregjeve të biznesit të gjelbër në Kosovë, në Read more »

Festivali i Tretë i Gjelbër – Aktivitetet Paralele

Në pavijonin e gjelbër, EMPOWER Sektori Privat i krijoi të ashtuquajturat “aktivitete paralele“ për ta inkurajuar vetëdijesimin dhe angazhimin e Read more »

Po vjen edicioni i 3-të i Festivalit të Gjelbër!

Pas suksesit të dy edicioneve të mëparshme të Festivalit të Gjelbër në Prishtinë, kanë filluar pregaditjet për edicionin e tretë Read more »

Kalifornia do të Kërkojë Energji Solare nga Shtëpitë e Reja

Ligji aktual i shtetit të Kalifornisë parasheh që deri në vitin 2030 së paku 50% e energjisë elektrike të prodhohet Read more »

Prodhimi i Peletit/Briketit nga Mbetjet Bujqësore në Kosovë

Duke parë mungesën e lëndës së parë drusore në Kosovë dhe rritjen e konsumit të peletit dhe briketit, EMPOWER Sektori Privat Read more »

Elektrostublla Fillon Eksportin në Zvicër

Pas pjesëmarrjes së suksesshme të kompanisë ELEKTROSTUBLLA  në panairin ndërkombëtar “Light + Building” në Frankfurt të Gjermanisë, kompania filloi eksportin Read more »

Panelet Fotovoltaike të Prodhuara në Kosovë Pajisen me Çertifikata Kualiteti

Panelet fotovoltaike të prodhuara nga JAHA Solar pajisen me çertifikata ndërkombëtare të cilësisë nga TUV Nord lidhur me prodhimin paneleve Read more »

Peleti i prodhuar në Kosovë përmbush standardet evropiane

Pak vite më parë, përdorimi i peletit të biomasës për ngrohje ishte koncept relativisht i ri për shumë njerëz në Read more »

Një e ardhme më e gjelbër në horizont për Kosovën

Tetor 2017- Muajt e gjatë të dimrit së shpejti do të sjellin qiej të hirtë nga qymyri në kryeqytetin e Read more »

JAHA Solar – Prodhuesi i Parë i Paneleve Solare në Kosovë

Derisa bota po lëvizë me shpejtësi drejt energjisë së gjelbër, një kompani në Kosovë po e përcjell këtë ndryshim nga Read more »

Festivali i dytë i Gjelbër – Aktivitetet Paralele

Për të promovuar rëndësinë e “energjisë së gjelbër”, festivali përfshiu edhe shumë aktivitete paralele që e promovuan energjinë e ripërtëritshme, Read more »

Festivali i dytë i Gjelbër – Pavijoni i Gjelbër

Këtë vit, 23 kompani vendore i ekspozuan produktet e tyre të prodhuara në Kosovë në Pavijonin e Gjelbër – rritje Read more »

Festivali i dytë i Gjelbër – Forumet

Më shumë se 200 njerëz morën pjesë në prezantimet dhe diskutimet në forum, të cilat u përbënë nga tetë sesione Read more »